"Pamięci Fidla, jedynego przyjaciela mego, przypisuję" : Marii Sadowskiej bioetyka własna / Weronika Dulęba. - Dulęba, Weronika
Relacja człowieka z innymi gatunkami zwierząt, zwierzęta jako alegoria świata ludzkiego.