Witraż gdański - My wróciliśmy / W. Lewandowski. - Lewandowski, Wincenty (1909- ). ([nakładem własnym autora], 1970)
Przedstawia projekt witraża propagandowego dotyczącego polskich praw do Gdańska. W poszczególnych kwaterach przedstawienia budowli gdańskich, portrety królów, marynarz i rybak, żaglowiec i okręt, herb Polski, Gdańska i pomnik bohaterów Westerplatte. Poniżej napis: Myśmy tu nie przyszli - my wróciliśmy.