Witraż gdański - My wróciliśmy - Lewandowski, Wincenty (1909- ). ([Gdańsk] : [nakładem własnym autora], 1970)
Przedstawia projekt witraża propagandowego dotyczącego polskich praw do Gdańska. W poszczególnych kwaterach przedstawienia budowli gdańskich, portrety królów, marynarz i rybak, żaglowiec i okręt, herb Polski, Gdańska i pomnik bohaterów Westerplatte. Poniżej napis: Myśmy tu nie przyszli - my wróciliśmy.
Pod kompozycją po lewej tytuł, po prawej sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy