Widok nowego ujścia Wisły. ([Polska], 1860)
Przedstawia nowe ujście Wisły powstałe w 1840 roku, gdy w wyniku zatoru lodowego wody Wisły przerwały wydmy Mierzei Wiślanej koło osady Górki.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku polskim.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Wisła (Polska ; rzeka) -- w sztuce