[80 Cartes de Fantasie] / [G. Kisling]. - Kisling, Gottlieb (1790-1846) (1815)
Przedstawia odbitkę z 10 kartami ze scenami rodzajowymi i religijnymi: 1. Mężczyzna w płaszczu i dwie kobiety obok, rozmawiający; 2. Kobieta czytająca książkę, leżąc na ziemi, na łonie natury, obok m.in. wysoki dzban i czaszka [karta przekreślona krzyżowo]; 3. popiersie młodego mężczyzny z profilu, z wieńcem liściastym na głowie, wpółotwarte oczy i usta; 4. dwóch mężczyzn w garniturach, dokonujących nieokreślonego zabiegu przy głowie trzeciego z nich, siedzącego z zamkniętymi oczami; 5. ksiądz z hostią i wierni w trakcie procesji Bożego Ciała [karta przekreślona krzyżowo]; 6. biegnący mężczyzna z plecakiem i szpicrutą 7. aniołek ze sztyletem pochylony nad drugim, śpiącym, obok którego leżą łuk i strzały (Amor?); 8. procesja śpiewających mnichów z długimi świecami w rękach [karta przekreślona krzyżowo]; 9. kłębowisko nagich ciał (potępieni?) [karta przekreślona krzyżowo]; 10. wojownik stepowy z łukiem na plecach, siedzący na koniu, ukazany frontalnie.