Plaża / Jacek Rybczyński. - Rybczyński, Jacek M. (1939-2016) ([nakładem własnym autora], 1971)
Przedstawia abstrakcyjny widok plaży z muszlami i zachodzącym słońcem. W tę kompozycję wmontowany fragment ceglanej budowli z oknem z widokiem na port, śruba okrętowa, kotwica, liny itp.