Kościół N. P. Maryi, widok kościoła i Kaplicy Królewskiej z ul. Szerokiej [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia Kościół Mariacki i Kaplicę Królewską od strony ul. Szerokiej, na pierwszym planie ruiny ul. Św. Ducha, 1950 r.