[Widok Gdańska] - Winkles, Henry (1800-ok. 1860); Peters, Bernhard (1817-1866). ([Niemcy], 1840)
Przedstawia panoramę Gdańska z postaciami na pierwszym planie.
Tytuł nadany przez katalogującego.
U dołu pod kompozycją drukowana informacja o autorze pierwowzoru: gez. v. Peeters, oraz autorze: gest. v. Winkles.
Czas i miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- widoki