[Ośrodek wypoczynkowy nad jeziorem Mausz] / fotografia M. Ryczkowski. - Ryczkowski, Marek (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Na dwóch zdjęciach przedstawiono ośrodek wypoczynkowy Wojewódzkiego Zjednoczenia Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej nad jeziorem Mausz, 1979 r.