[Moneta kolekcjonerska:] 100 000 złotych 1992 70-lecie zjednoczenia części Górnego Śląska z Polską - Wojciech Korfanty. (Mennica Państwowa, 1992)
Moneta. Awers: W perełkowym otoku Orzeł w koronie, po bokach rok emisji monety: 1992, wokół napis: Rzeczpospolita Polska Zł 100 000 Zł. Pod lewą łapą orła znak mennicy. Rewers: Stylizowane popiersie Wojciecha Korfantego, pod nim faksymile z jego podpisu. Po lewej pionowo w czterech rzędach napis: 70-Lecie Zjednoczenia Części Górnego Śląska Z Polską.