Język i społeczeństwo / wybrał i wstępem opatrzył Michal Głowiński ; przełozyli: Joanna Arnold [i 4 pozostałych]. - Głowiński, Michał (1934-2023); Głowiński, Michał (1934-2023); Arnold, Joanna (Panorama, 1980)
Wybór artykułów zaczerpniętych z książek i czasopism.