Język i społeczeństwo - Głowiński, Michał (1934-2023).; Arnold, Joanna; Spółdzielnia Wydawnicza "Czytelnik". (Warszawa : Czytelnik, 1980)
Wybór artykułów zaczerpniętych z książek i czasopism.
Keywords: Socjolingwistyka -- antologie