[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Na podstawie art. 13 dekretu z dnia 20 marca 1946 r., o podatkach komunalnych ... / Zarząd Miejski w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o obowiązku uiszczenia podatku gruntowego.