[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Na podstawie art. 13 dekretu z dnia 20 marca 1946 r., o podatkach komunalnych ... - Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o obowiązku uiszczenia podatku gruntowego.
Pod tekstem: Prezydent M. Gdanska wz. Jerzy Trediakowski Wiceprezydent. Gdańsk, dnia 13 sierpnia 1947 r.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Podatki lokalne -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.