Moneta kolekcjonerska 10 zł, Generał broni Władysław Anders. - Mennica Państwowa (Warszawa) ([Warszawa] : Mennica Państwowa, 2002)
Moneta. Awers: Po środku Orzeł godło Polski i Krzyż Monte Cassino, niżej nominał 10 Zł i czerwone maki. U góry półkolem napis: Rzeczpospolita Polska. Rewers: Popiersie Gen. Władysława Andersa. Po prawej stronie monety napis: Generał Broni Władysław Anders 1892-1970. U dołu monety po prawej stronie wzgórze Monte Cassino, z powiewającą na klasztorze flaga.
Miejsce wydania na podstawie siedziby wydawcy.
Keywords: Anders, Władysław -- (1892-1970); 2001-; Monety; Polska; Obiekty trójwymiarowe