Ex Libris Zygmunta ZK. Klemensiewicza / Jerzy Jarnuszkiewicz. - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005) (1945)
Siedząca kobieta w powłóczystej sukni, trzymająca otwartą książkę, napis u góry: Ex Libris, u dołu na tarczy: Zygmunta ZK. Klemensiewicza. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.