Wyrok Sądu Najwyższego Kryminalnego. [Inc.:] Sąd Najwyższy Kryminalny, ustanowiony Dekretem przez Najjaśniejszego Cesarza Wszech Rossyi Króla Polskiego, na dniu 13/25 Lutego 1832 roku wydanym, dla sądzenia obwinionych o przestępstwa wyłączone z pod ogólnego przebaczenia [...]. (Warszawa : [s.n.], 1834)
Wyrok wydany 4 lutego 1834 r. w sprawie rokoszu 17-29 listopada 1830 r. w Królestwie Polskim w sprawie Piotra Wysockiego i in.
Tyt. nagł.
Wyrok wydany 4 lutego 1834 r. w sprawie rokoszu 17-29 listopada 1830 r. w Królestwie Polskim, z udziałem Piotra Wysockiego i in.
Współwyd.: Lista imienna osób obwinionych o przestępstwa wyłączone z pod amnestyi [...].
BNPol online
Keywords: Prawo karne -- Polska -- 19 w; Polska -- 1832-1863 (Okres międzypowstaniowy).