Ex Libris Wł. Detko - Bandura, Jerzy (1915-1987).; Detko, Władysław (1948)
Mężczyzna w birercie i w todze siedzący przy pulpicie z otwartą księgą, u jego nóg stoi kot, u góry szarfa z napisem: Ex Libris Wł. Detko.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, nazwa techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.