Antoni Makarenko - Poemat pedagogiczny / Gdańskie Studio Rapsodyczne. (Gdańskie Studio Rapsodyczne, 1963)
Program teatralny premiery, która miała miejsce w marcu 1963 r. Reżyseria: Stanisław Milski, scenografia: Jadwiga Pożakowska.