[Stan wojenny 1981] [Brama nr 2 Stoczni Gdańskiej ] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia robotników stojących na dachu bramy nr 2 Stoczni Gdańskiej, na bramie transparent z cytatem z Jana Pała II: Nie ma Europy sprawiedliwej bez Polski niepodległej, 14 grudnia 1981 roku.