[Gdynia Wzgórze św. Maksymiliana kaplica i klasztor Franciszkanów] / fot. Tadeusz Wański. - Wański, Tadeusz (1894-1958) (Tadeusz Wański, Fotografik Gdynia ul. Warszawska 5, 1945)
Przedstawia kaplicę i klasztor Franciszkanów na Wzgórzu św. Maksymiliana w Gdyni, ok. 1950 r.