Bóg jest Ojcem : trzy ujęcia jednego tematu / Antonio Izquierdo ; tł. Lucjan Balter. - Izquierdo, Antonio (1944-2012)
1. Tajemnica Boga Ojca, oglądana oczyma K. H. Schelklego. - aspekty ogólne. - odpowiedź specyficznie chrześcijańska. 2. Miłość Ojca według C. Spicqa. - wprowadzenie. - specyfika Boga Nowego Testamentu. 3. Bóg Ojciec w Nowym Testamencie według K. Rahnera. - wprowadzenie. - Bóg w hellenizmie i judaizmie. - Theós w Nowym Testamencie. - Theós jako pierwsza Osoba Trójcy w Nowym Testamencie.