Kultura pisma : z filozofii słowa i obrazu / Vilém Flusser ; przełożył i posłowiem opatrzył Przemysław Wiatr. - Flusser, Vilém (1920-1991) (Wydawnictwo Aletheia, 2018)
Wybór esejów z lat 70. i 80. XX wieku, częściowo dotąd niepublikowanych.