Art déco 1910-1939 - Benton, Charlotte; Benton, Tim.; Wood, Ghislaine; Łoziński, Jerzy (1947- ).; Rosiński, Tomasz; Szybińska, Maria; Victoria and Albert Museum; Zysk i S-ka Wydawnictwo (Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, 2010)
Katalog wystawy: Victoria and Albert Museum, Londyn, 27 marzec - 20 lipiec 2003.
Bibliogr. s. 443-449 oraz w przypisach. Indeksy.
Keywords: Art deco -- katalogi wystaw