Danzig, Heilige Geistgasse - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag Clara Bernthal, 1900)
Przedstawia ulicę Św. Ducha w kierunku Bramy Świętego Ducha, po prawej widoczna Kaplica Królewska, ok 1900 r.
Data wg budowy pocztówki i biogramu wyd.
Fot. Gd.