[Afisz teatralny. Incipit] Erstes Abonnement No 1 : Danzig Heute Sonntag, den 27. September 1829 : Zur Eröffnung der Bühne : Hans Sachs : Historisches Lustspiel in 4 Aufzügen von Deinhardstein. Vorher : Ein Prolog von Göthe. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Hans Sachs. Historisches Lustspiel in 4 Aufzügen" Johanna Ludwiga Ferdinanda Deinhardsteina oraz Prologu Johanna Wolfganga von Goethe.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Goethe, Johann Wolfgang von -- (1749-1832).; Deinhardstein, Johann Ludwig Ferdinand -- (1794-1859). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne