Anno Domini 1574 Anno Aetatis Circiter 60 Imago Iohannis Placotomi Medicinae Doctoris. ([Niemcy], 1574)
Przedstawia portret w półpostaci Johann Placotomus, gdańskiego profesora medycyny.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
W prawym górnym roku kompozycji tytuł-podpis.
Miejsce i czas powstania według tematu i treści podpisu.
Keywords: Grafika portretowa -- 16 w; Grafika -- Niemcy -- 16 w