[Afisz teatralny. Incipit] Theater in Danzig. Heute Donnerstag, den 2. September 1824. Auf vieles Verlangen: Maria Stuart. Ein großes historisches Trauerspiel in 5 Aufzügen von Schiller. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1824)
Afisz przedstawienia "Maria Stuart. Ein großes historisches Trauerspiel in 5 Aufzügen" Friedricha Schillera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Schiller, Friedrich -- (1759-1805). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne