Szkolnictwo wyższe w okresie PRL : przekreślenie autonomii uniwersytetu / Aleksander Stępniak. - Stępniak, Aleksander (1987- ).
Słowa kluczowe: Uniwersytet, autonomia, komunizm, znaczenie autonomii uniwersytetu, funkcja uniwersytetu w państwie komunistycznym.