Ex Libris Józef Ondrusz / [Jaroslav Vodrážka]. - Vodrážka, Jaroslav (1894-1984) (1965)
Postać wysokiego, szczupłego mężczyzny w zbroi - Don Kichote, napis u góry: Ex Libris, z lewej strony: Józef Ondrusz.