Aviarium staropolskie - Falimirz, Stefan; Spiczyński, Hieronim ( -1550).; Siennik, Marcin (15..-ok. 1588).; Ratajczyk, Justyna; Oficyna Wydawnicza Atut, Wrocławskie Wydawnictwo Oświatowe (Wrocław : Oficyna Wydawnicza Atut - Wrocławskie Wydawnictwo Oświatowe, 2014)
Porównanie fragmentów tekstów trzech szesnatowiecznych zielników polskich.
O ptakoch rozmaitych, naprzód o orle / Stefan Falimirz. O ptakoch rozmaitych, naprzód o orle / Hieronim Spiczyński. O ptakoch i o lekarstwie z nich / Marcin Siennik.
Bibliogr. s. 21-24. Indeks.
Keywords: Falimirz, Stefan; Biologia -- dzieła przed 1800.