Kościół św. Jana w Toruniu / T. Cieślewski syn. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (1925)
Przedstawia kościół św. Jana w Toruniu. W prawym górnym rogu kompozycji, na wysokości wieży kościoła, umieszczony ozdobny kartusz, zwieńczony herbem miasta i z napisem "Kościół św. Jana w Toruniu" wewnątrz. W dole kompozycji, po lewej, przed kościołem umieszczona sztaluga z płótnem malarskim, na którym jest zaznaczony szkic bryły kościoła i z podpisem: T. Cieślewski syn.