Eurypides - Helena : tragedia - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1973)
Afisz teatralny polskiej prapremiery, która miała miejsce 3.03.1973 r. w Teatrze Wybrzeże. Reżyseria Stanisław Hebanowski, scenografia Marian Kołodziej, muzyka Ryszard Gardo.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- 1945-1990.; Teatr -- Polska -- 1945-1990.