Ex Libris Karola Szlenkera / A. Półtawski. - Półtawski, Adam (1881-1952) ([wydawca nieznany], 1908)
W ośmiokątnej ramie inicjał KS na tle kwiatów nasturcji, pośrodku mały napis: Ex Libris Karola Szlenkera. Pod ramką autograf autora.