[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater. Erstes Abonnement. No. 13. Donnerstag den 3ten November 1825. Axur, König von Ormus. Große Oper in 4 Aufzügen, nach Beaumarchais Tarar und dem Ital. Dr. Schmieder, mit Musik v. Salieri. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1825)
Afisz przedstawienia "Axur, König von Ormus. Große Oper in 4 Aufzügen" wg Pierre Augustina Caron de Beaumarchais`a i Heinricha Gottlieba Schmiedera, z muzyką Antoni Salieri`ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Beaumarchais, Pierre Augustin Caron de -- (1732-1799).; Schmieder, Heinrich Gottlieb -- (1763-1811).; Salieri, Antonio -- (1750-1825).; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne