Medal. X. Zygmunt Golian 1824-1885. In Deo Salutare Meo. ([Polska] : [Wydawca nieznany], 1885)
Medal. Awers: Popiersie, napis wzdłuż krawędzi: X. Zygmunt Golian 1824-1885. Rewers: Na tle księgi z leżącymi na niej skrzyżowanymi krzyżem i kotwicą, stoi kielich z hostią, u góry półkolisty napis: In Deo Salutare Meo, poniżej skrzyżowane gałązka winorośli z owocami i źdźbła zboża z kłosami, przewiązane wstążką, pod nimi napis: Słowacki.
Keywords: 1801-1900; Medale; Polska