Zielona Brama - Gdańsk / Olga Żukowska. - Żukowska, Olga (1907-1957) (1955)
Przedstawia widok na Zieloną Bramę i Zielony Most w Gdańsku nad Motławą, w tle widok Długiego Pobrzeża z Domem Przyrodników.