Medal - 30 Lat Centralnego Związku Spółdzielczości Pracy 1954-1984 CZSP. (Centralny Związek Spółdzielczości Pracy, 1984)
Medal rocznicowy. Awers: u góry gałązka laurowa przewiązana wstążką i napis: 30 Lat, niżej Centralnego/Związku/Spółdzielczości/Pracy. Rewers: u góry data: 1954, pod nią litery CZSP, u dołu data:1984 i gałązka laurowa.