Ex Libris Gen. J. Turski / BJ. Tomecki. - Tomecki, Bronisław Józef (1905-1994) (1964)
Przedstawia łódki na wodzie, spadochroniarz na nabrzeżu i jadący samochód. Napis: Ex Libris Gen. J. Turski, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.