Ex Libris Edmunda Majkowskiego jms. - Szancer, Jan Marcin (1902-1973) (1942)
Przedstawia figurę Matki Boskiej z ptaszkiem i Dzieciątkiem na ręku, w głębi kościółek i trzy choinki. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Edmunda Majkowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.