Ex Libris Edmunda Majkowskiego - Szancer, Jan Marcin (1902-1973).; Majkowski, Edmund Klemens (1892-1951). ([S. l., 1942)
Przedstawia figurę Matki Boskiej z ptaszkiem i Dzieciątkiem na ręku, w głębi kościółek i trzy choinki. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Edmunda Majkowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. Data wg bibliogr.
Stefan Kotarski - kolekcjoner ekslibrisów i bibliofil: katalog wystawy, Biblioteka Narodowa, Warszawa 1979