P. jest uczestnikiem Pierwszej Robotniczej Wycieczki Morskiej do Szwecji / Oddział Propagandy Sztabu Obozu Zjednoczenia Narodowego. (s.n.], 1939)
Karnet dla uczestnika wycieczki w dniach 20-23 czerwca 1939 r. na s/s "Pułaski".