P. jest uczestnikiem Pierwszej Robotniczej Wycieczki Morskiej do Szwecji - Obóz Zjednoczenia Narodowego. Oddział Propagandy ([S.l. : s.n.], 1939)
Karnet dla uczestnika wycieczki w dniach 20-23 czerwca 1939 r. na s/s "Pułaski".
Keywords: Obóz Zjednoczenia Narodowego -- druki ulotne