August Strindberg - Śmiertelny taniec - Stryjec, Ryszard (1932-1997).; Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1967)
Plakat przedstawienia w Teatrze Wybrzeże. Na plakacie mężczyzna w zbroi siedzący przy czerwonym stole.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- plakaty; Plakaty -- 1945-1970.