"Panie, do kogóż pójdziemy?" (J 6,68) - Nowak, Antoni Jozafat (1935-2013). (1998)
1. "Jezus jest Panem" (Rz 10,9). 2. Chrystus kresem religii. 3. Chrystus - droga do Boga. 4. Chrystus - droga do człowieka.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Chrystologia; Teologia katolicka; Duchowość chrześcijańska; Artykuł z pracy zbiorowej