Dobroczynny nurt opieki, wychowania i kształcenia dzieci i młodzieży w Galicji - stan badań / Ewa Barnaś-Baran. - Barnaś-Baran, Ewa
Dobroczynne, charytatywne i filantropijne motywacje do opieki, wychowania i kształcenia ludzi ubogich, chorych, zaniedbanych moralnie, świecka inicjatywa opieki i wsparcia edukacyjnego dla ubogich dzieci i mlodzieży, rozwój pomocy dobroczynnej dla dzieci i mlodzieży w Galicji w XIX w.