[Międzynarodowe Targi Gdańskie w 1947 roku] [Pawilon sztuki w Sopocie] / fot. M. Dobrzykowski. - Dobrzykowski, Marian (1919-1990) (M. Dobrzykowski, 1947)
Przedstawia pawilon sztuki w Sopocie wybudowany na Międzynarodowe Targi Gdańskie w 1947 r., wg projektu Włodzimierza Prochaski. Przy pawilonie rzeźba atorstwa Mariana Wnuka.