[Obchody 1000-lecia Gdańska] / [Włodzimierz Nieżywiński]. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1962)
Zdjęcia przedstawiają obchody 1000-lecia Gdańska: wystawę "Polska na morzu 1945-1962", pawilon wystawy na Wyspie Młyńskiej, zlot harcerzy w Gdańsku, wizytę delegacji rządowej w tym Władysława Gomółki, Józefa Cyrankiewicza, Aleksandra Zawadzkiego, lipiec 1962 rok.