[Obchody 1000-lecia Gdańska] - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). ([Gdańsk], 1962)
Zdjęcia przedstawiają obchody 1000-lecia Gdańska: wystawę "Polska na morzu 1945-1962", pawilon wystawy na Wyspie Młyńskiej, zlot harcerzy w Gdańsku, wizytę delegacji rządowej w tym Władysława Gomółki, Józefa Cyrankiewicza, Aleksandra Zawadzkiego, lipiec 1962 rok.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Autor według inwentarza PAN Biblioteki Gdańskiej.
Data na obwolucie sztucznego albumu.
Keywords: Gomułka, Władysław -- (1905-1982) -- fotografie; Cyrankiewicz, Józef -- (1911-1989) -- fotografie; Zawadzki, Aleksander -- (1899-1964) -- fotografie; Wystawy -- 20 w. -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk