Rathaus Danzig - Gottheil & Sohn. (Danzig : Gottheil & Sohn, 1925)
Przedstawia widok ogólny Długiego Targu ujęty spod Zielonej Bramy w kierunku Ratusza Głównego Miasta, okoła 1930 roku.
Data według przedstawienia. Tytuł ołówkiem na rewersie zdjęcia. Na zdjeciu sucha pieczęć zakładu fotograficznego. Na rewersie zdjęcia pieczątka wydawcy.
Zdjęcie na papierze pocztówkowm, czarno-białe częściowo sepiowane.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Długi Targ (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- fotografie